PRETTY ZINTA KEMBAR AKU LAHHH


Aku dengan cita Hindustan memang tak dapat dipisahkan. Hari sabtu hari yang heaven bagi aku. tapi tu dulu dulu. Zaman tok nadok. Sekarang dah tak cukup heaven. Ya. Sebab aku hanya boleh tengok cita Hindustan kalau aku balik cuti saja. Kalau kat hostel kompom la tak boleh tengok. Celah mana nak tengok, tv pon tarak.Dah jadi tabiat aku, hari sabtu aku memang tak study. Sebab dari dulu lagi, aku akan pastikan hari khamis dengan jumaat tu aku dah siap semua kerja sekolah, ok, kat kedah weekend Jumaat Sabtu. Bukan Sabtu Ahad. Aku pulun siapkan kerja sebab, hari sabtu aku nak tengok cita Hindustan. Ops, aku tak jiwang. Cuma aku suka tengok cita Hindustan walaupon banyak part mengarut, ditambah lagi banyak part menari, menyanyi segala.Kecintaan yang tak dapat nak didescribe dek kata kata. Im falling for it! Haha.Semua housemate aku gelakkan aku sebab aku minat nak mati dengan Hindustan. Khusyuk habis. Wahhh.

Aku punya kemaruk dengan Hindustan sampai boleh hafal lagu depa suma sambil menari ala ala Hindustan masa kecik kecik dulu. Perghh. Punya la fanatik. Part balik kampung memang sangat ditunggu. Yeah, tak sabar nak tunjuk bakat dekat kazen kazen tarian baru. Pergh. Bila kazen kazen yang seangkatan umo dengan aku berjumpa, kitorang dah tak hiraukan orang lain dah. Kitorang macam dialam kitorang sendiri. Kitorang conquer ruang tengah rumah tokwan sebab kitorang nak main kat situ. Kitorang main power rangers, main kawen kawen, main menari menari, main WWE, suma kat situ. Bising toksah nak cakap. Lawak gila. Kitorang selalu amek selimut banyak banyak kononnya tulah kain sari kitorang. Tak pakai sari tak dak feel lah nak menari. Pergh. Best oo buat konsert. Rasa macam Preety  Zinta pon ada jugak.Kehkeh.

ohh, dia terlalu cun nak dibandingkan dengan aku. bagai ikan buntal dengan bilis!

p/s;Sekarang bila dah besar, jarang oh ada cita Hindustan yan best macam dulu dulu. Asyik ulang cita yang sama ja, sampai aku pon boleh hafal dia punya skrip. Demm.

6 comments:

Syafiq Rosli said...

hehe..mmg cun

Atiqah Abidin said...

ceh. tau itu. dia memang cun. :)

bintang itu cantik said...

lawak gle..x leh bla amek selimut jadikan sari..hahaha

p/s:preety Q..Hihihi

Kuwe said...

pretty zinta tak berapa pretty dah. dah tua.

apa lagu yang dihapal. eleh.

kembatolo™ said...

eh preity zinta.
gua minat dye. hakhak

Atiqah Abidin said...

U: Kahkahkah. bila ingat balik memang lawak. haha

Kuwe:Takpa, aku nak ganti dia.

aku hapal lagu lah. takkan hapal status kat twitter kot. apa eleh eleh.aku tau kau jeles. muahaha.

kembatolo: Gua pon minat dia jugakk. kita kembaminat la gamaknya. hehe