Mood Jiwang Sedunia. ngeh ngeh


Huyooo. Dah lama rasanya tak update blog. Dah bersawang dah ni. Aish. Pemalas betul kan aku nih.Bukan tak terdeti nak update, tapi masa yang mencemburui aku. I repeat, masa yang mencemburui aku. Ngeh ngeh.

Hari nih aku malas nak tulis panjang panjang, just nak share ayat ayat jiwang keparat sajooo. Boleh dakk. Boleh la, boleh la. Heh. *pang! Gedix! :P
Kepada awak, awak dan awak.

“Jangan terlalu baik, saya akan merindui awak.”
“Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai awak.”
“Jangan jadi terlalu rapat dengan saya, saya mungkin jatuh hati dengan awak.”

“Jika seseorang yang hadir dalam hidup kamu tapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi.. jangan terlalu sedih. Terimalah kenyataan, sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu. Masa akan menentukan segala-galanya. Jika dia ditakdirkan bersama kamu, dia akan kembali. Kembali pada kamu.”

“Adalah lebih baik untuk berani mencintai walaupun akhirnya anda akan kecewa daripada tidak mahu mencintai kerana takut akan risiko mencintai.”

“Jangan putus asa apabila terdapat saingan dalam percintaan. Adalah lebih baik untuk anda mencubanya atau anda mungkin akan kehilangan orang yang anda sayangi selamanya.”

“Salah satu perkara yang paling indah dalam hidup ini ialah memberitahu kepada orang yang anda sayangi betapa penting dan istimewanya dia kepada anda.”

“Jika dia boleh terima anda seadanya, dan sanggup menerima kekurangan anda dan masih sanggup bersama anda dan lebih menyayangi anda, maka anda adalah orang yang paling bertuah kerana ada seseorang yang mencintai anda seadanya anda.”

“Mencintai dan dicintai perlukan keberanian. Keberanian untuk terus mengekalkan rasa cinta itu. Seterusnya diikuti perasaan keikhlasan untuk menerima orang yang dicintai seadanya…”

“Bila diri dicintai.. Dia pasti akan berusaha untuk ada…sentiasa ada bersama.”

Ngeh ngeh. Jiwang lah kau atiqah oi oi. Aish. Ere r, ni bukan ayat purely extract by aku, ni aku copy and paste jek muahahahaha. Zasss layan. :)

Mood:sambung baca novel. :)No comments: