BARU AKU SEDAR, AKU NI MANJA RUPANYA !



Hari ni hari kedua aku kerja. Aku sangat gembira sebab aku dapat kerja. First time in my life der ! Sila gelak berjemaah. Kah kah ! ok, sudah sikit.

Aku sangat seronok sebab aku rasa aku dah matang sedikit  dari lapan puloh lapan saat yang lepas. Ok la tu, ada peningkatan. Tak gitu?

Ok, berbalik pada story . KERJA. Hello guys , I dapat jadi cashier u dekat RFC ala, Radix Fried Chicken dekat first cawangan dia kat Malaysia. Ciput ja dari rumah aku. Dekat Aloq Staq mali naaa. Ok, dah normal la kan bila first time dekat tempat baru, jadi kita kena la belajar untuk adapt dengan suasana dan juga orang sekeliling yang baru. Aku sangat berbesar hati dan sangat gumbira dengan semua rakan sekerja aku, sebab mereka semua sangat baik pada aku. Begitu sabar mengajar aku itu ini. Well well. Budak baru la katakan.
Sebenarnya, tujuan sebenar aku buat entry sebab aku nak cerita problem aku. tapi bila aku pikir pikir balik. Oh no, tak jadi la pulak. Masih terlalu awal untuk aku pangkah sorang sorang, keh keh. Tunggu la bagi aku cukop seminggu, baru la nanti perangai sebenar keluar kot nanti masing masing. Sekarang ni layannnnn. Heh . doakan aku berjaya harungi suka duka kat sini, sebab aku yang pilih jalan ini. Jadi aku harus bertanggung jawab. Steady la !


P/s : kak mira, sila lah komen jangan asyik tau baca dengan kuat. malu den ! i buat entry ni ala kadar sebab tau u kempunan nak baca story dari i kan kan kan. Kah kah. Btw, i ada buat puding karamel. yummy yummy. keh keh ! Sila lah jeles !


dengan ini, iqa berbesar hati nak letak gambar akak secoet kat belog iqa. heh. sila lah bangga. :P








opssss. say no to candid !









Tadaaaa ! k mira, rumate saya ni. ehehe


















tak kira, nak jugak letak gambar ni. Cool la, minum air botol sambil berjalan, semua orang usha. keh keh keh




ps/s : aku suka gila jaga kaunter. sebab boleh jumpa banyak mamat cantik, putih mulus, sejuk mata memandang. kah kah. ok bye!

6 comments:

kawan baru said...

Hai cashier

kawan baru said...

Hai cashier

Syed Hilmi Syed Yahya said...

nk puding karamel ckit...hehe

Atiqah Abidin said...

kawan baru : Er, hai hai.

syed: Meh la amek. keh keh

Gadis Merah Jambu said...

wah.........simpan dt byk2 k..t blnja akak..huhu

Cik tikah said...

bestnya dia dpt kerja. hehe.. ika pun baru 1sti time kerja tuh. hahaha..