RAYA HAJI WEH!



Ok. Raya tahun ni, aku rasa sedikit happy, mana taknya. Tahun lepas aku tak balik kot. Raya kat Melaka tercinta rumah makcik. Aiyak. Memang tak best langsung la kan. Sebab raya kat Melaka tak sebest raya kat kedah. Lain gilaa. Tak macam raya. Huh. So, tahun ni aku ada kesempatan balik, apa lagi. Balik jela kan. Dah orang offer. Amek jelaa kan. Hehe. 

Salam Aidiladha. Cewahh. Ok, disebabkan aku tekanan dengan sorang housemate aku yang lebih awal buat entry pasal raya haji ni. Cehh. Saja la tuuu. Haha. Ok, takpa takpa. Steady. Aku ponn nak buat jugak.. Sebab nak dedicated ucapan ala ala Australia gitu untuk housemate housemate tersayang. Muahh sekali. Ok, lagi sekali. Muahhx. Dan tak lupa juga untuk classmate ku tersayang. J muahx jugakk. Opss, special tok pompuan je ok.

kak mira roommate kutersayang~

walaweh, akak. Akak memang best! Rock abes. I like. I click like. Akak, dikesempatan ni, iqa nak mintak ampun mintak maaf kat akak untuk semua hall ah. Hehe. Kesian akak, setiap malam kena tido sorang sorang, I bukan apa u, I Cuma tak nak terlajak tido je, kalau I tido kat dalam bilik kita yang cantik lagi indah permai tu, nanti I taknak bangun bangun dah. Nanti subuh I terlepass la u. kalau sehari dua takpa la kan. Takut takut nanti satu sem iqa subuh gajah. Aish, nak p class ponn tak sedap hati. Takut something tak elok jadi. Haha. Macam mana nak berkat ilmu. Tak gitu? Ok, berbalik pada cerita raya. Akak, amacam, best tak raya kat ttu? Urm, mesti best kan ditemani aidim tersayang. Sweet gitu. I like lagi. Hehe. Tahun depan kalau nak beraya kat ttu lagi, buat la lagi p beli tiket last minit. Kan tak pasai kena patah balik. Bukan main lagi bubye kitorg petang tu, tup tup, balik malam tu. Haha. Nak pecah perut iqa gelak tau. Huhu. Jangan maraa . 
 

kak paah yang cool lagi steady~
 
hehe. Akak memang cool and steady laahh. Akak, jeles ohh kitorang tengok akak balik tiap minggu. Aish. Tekanan je. Akak, selamat hari raya, maaf zahir batin. Ngeh ngeh. Akak, sorry lorh, iqa selalu guna tempat akak tok online, sebab tempat akak banyak ongg maa. Selalu jek berukband iqa jadi warna hijau kalau kat tempat akak. Tak caya Tanya ani. Sokmo hijau. Biru takdak langsung.best oh. Jeless lagi. Akak, cepat cepat la kawin. Suruh la si ali bin abu (bukan nama sebenar) masuk minang cepat cepat.kitorang tengok akak sokmo tengok gambar orang kawin dalam blog, ecece, tengah berangan la tu. Takpa kak, kitorang sentiasa doakan akak dengan ali bin abu tu. Haha. Nanti kawen jangan lupa jemput kitorang tau. Kalau boleh, kawen masa kitorang still belajar kat utem tercinta. Ye la kan, nanti akak tak yah susah susah cari flower girl ngan pengapit. Kitorang ka nada. Ye la, bukan senang nak cari flower yang comel sekarang ni. Ngeh ngeh. Kitorang tak kisah nak ringankan beban akak, janji bak kata nurul, baju tu mau disponsor ya! 



nurul aka nuyu yang ngongek~

ok, kau housemate aku yang paling sengal. Ngeh ngeh. Ok, aku mengaku, takdak kau, aku rasa sunyi sebab takboleh nak bertekak. Takboleh nak menjerit jerit dengan kau. Kalau aku jerit sorang sorang, nanti orang lain kata aku gila pulak kan. So, kau la teman menjerit aku. Ngeh ngeh. Beb. Walaupon kau ni sesengal belacan, tapi aku sayang kau. Elehh. Aku tau. Kau pon sayang aku jugakk. Kan kan. Ecece, blushing la tu. Malu pulak nak ngaku. Takpa. Aku paham. Kahkah. Beb. Aku salute gila kat mata kau. Aku ulang lagi sekali, mata kau. Bukan kau. Oke. Bapak la mata kau boleh berjaga sampai subuh segala. Gila kentang. Kalau aku, jangan harap la. Tambah tambah baca falsafah. Pukul 8.oo bukak buku, pukul 8.15 dah menguap 5o kali. Pukol 10. Aku dah sampai china. Aiyak. Memang terbaik la kan. Bagi la tips sikit. Nanti aku ada subjek hubungan etnik la bagai, kompom baca lagi. Aiyak.mamposs. Btw, tak nak wish gud luck ke kat aku. Lepas raya aku ada test subjek dua orang lecturer kesayangan aku. Ngeh ngeh. I love math C progmming damn much. Haha. Bapak munafik. Last but not least, selamat hari raya beb. Kemsalam Kelantan yek.

Azni si pure lagi muka innocent~

Alahai adikku sayang. Comelnya anda. Tambah tambah waktu tido ngan baru bangun. Cehh. Muka nak mintak kaki je. Muka kepuasan yang tak dapat digambarkan. Dah la tu, tido depan kitorang pulak tu. Huh.dah la masing masing tengah struggle dengan subject kegemaran masing masing, circuit misalnya. Haha. Ani lagi ani lagi. Nadai nadai. Adoi. akak suka dengar ani cakap Sarawak, best sangat. Tapi kan, akak paling paling suka sebut nadai nadai. Best! Tak terhingga nikmatnya. Haha. Senget kan. Biarlah. Hehe. Ok, ani. Sumpah akak terkejut, ani dah la muka innocent habis. Ayu gitu. Pure pulak tu. Tup tup, angguk angguk kepala, layan lagu rock bagai. Makk aii. Memang salute habis laa adiku sayang. Tapi takpa, berguna jugak tu. Nanti kalau akak dah bosan baca buku, nak hilangkan ngantuk, boleh la akak dengar lagu ani, boleh la kita satu rumah main angguk angguk kepala. Ngeh ngeh. Boleh buat band ni. Hehe. Oh, ok ok.  Ani. Selamat hari raya korban ba. Nadai nadai.! 

Aidim si adikku sayang~

Oh ok. Aidim selamat hari raya ya. Wah. Sweet lah aidim ngan kak mira. Beraya kat rumah kita sama sama. Sweet habislah. Ngeh ngeh. Jagan mara ye dik. Ok. Jaga k mira elok elok ye dik. Akak bukan apa, Cuma risau takut dia ngingau ke, mimpi bukan bukan ke. Ngeh ngeh. Aidim jugak yang susah nanti. Tak gitu. Hehe. Hmm. Kalau aidim lapar, jangan la segan segan suruh k mira masak, akak pasti dia mesti dengan hati terbuka nak masakkan untuk aidim. Dia amsak sedap oh aidim. Hehe. Ha, lagi satu, sepanjang ketiadaan kitorang kat rumah tu, jangan kerap sangat g dating tau. Kesian pulak kat k mira dok sorang sorang. Nanti habis suma game dia explore. Ngeh. Ngeh.


Budak budak benw yang sengal macam ubi~

Korang korang. Woot woot. Selamat hari raya ohh. Mintak maaf mintak ampun ya kalau ada salah dan silap. Well. Almaklumlah. Aku rasa, aku ni pakai cakap lepas je. Hehe. Taktau pulak kalau ada yang tak boleh terima, and rasa bahasa aku ni kasar. Maaf ye. J. Last but not least. Good luck ye, lagi dua paper weh. Hehe. Jumpa lagi tahun depan. Selamat bercuti.


 raya haji ponn aku main bunga api tau. :)


3 comments:

Kuwe said...

haha. aku kenal paah ja. tanak aih aku panggil akak. rumah dia kat mana? semua housemate kau perempuan eh. ke kat ttu semua perempuan.

kah kah kah.

selamat hari raya akak adik. selamat final exam.

saouri said...

serenye aku housemate ko yg laki kot...ttu kn leh dok campor....blaja pon c++...

hernameisatiqah said...

pakcikmeon: Haha. kalau tak kenal saja laa kan. kata classmate. Rumah dia kat kL. Tu ponn taktau ka. housemate aku suma pompuan. Aku sorang ja tak pasti identiti. kahkah.


Nuyu: HAHA. correction. ttu kan banyak bangla ngan nepall. haha