GUA KENA PAKSA KAWEN


Hari Jumaat. Jam pula menunjukkan 11.30 pagi waktu Malaysia.Atiqah (bukan nama sebenar) masih lagi dengan aksi kuak lentang di atas katil queen bertilamkan dunlopillo. Heh. Bukan selalu boleh buat aksi aksi macam ni, almaklumlah anak dara tak elok bangun lambat. Silap silap hari bulan, mau bengkak telinga dengar mama bebel. Mujur mama dengan adeq adeq kecik aku takdak hari ni, apa lagi, naik lemak la aku dengan adik lelaki aku. Heh. Bukan main lagi semalam aku warning adik aku jangan bangun lambat, tolong aku buat kerja rumah, ecece, depan mama abah, memang la derr. Pijak semut ponn tak mati. Kahkahkah.


Aku memang innocent! Kehkeh

Akibat tidur pukul 5 pagi semalam, ni semua salah cerita korea tu buat aku ketagih. Haa, aku tak salah. Cerita tu yang salah, sapa suruh goda aku kan kan. Heh. Berbalik kepada tajuk entry, aish aku ni kalau merepek meraban memang no 1 ! Tabiat semula jadi sejak azali, tak boleh nak ubah. Kehkeh. Semalam aku mimpi aku kena paksa kawen weh! Gila kentang apa, umur tak sampai 20 dah kena kawen, gila lahh. Perangai tak matang, dok tergedik gedik lagi, masak air je aku reti, menjahit lagi la, main sembat saja, aish tak boleh tak boleh, diri sendiri pon tak terurus, macam mana nak urus husband (aish, sungguh geli geleman nak taip perkataan tuh). Gatai sungguh mimpi aku nih. Kahkah. 


Kawen???




Dialog di alam mimpi. (lebih kurang la, aku tak ingat sangat dialog sebenar, sebab nervous nak kawen, kahkah)


“Maa, akak tak mau kawen, tak mau laa!”

“Aish, apa pulak, kesian orang mai jauh jauh tu”

“Maa, tak mau!”



“Awat pulak tak mau, si Ahmad tu (bukan nama sebenar) ok what!, aish, jangan memilih sangat, satgi jadi anak dara tua baru tau, haa!”
 
“Abah, tengok mama nih,akak tak mau kawen laaa”

“Ikut je la cakap mama, penat penat si ahmad tu balik dari jepun.”


“Sapa suruh”


“Dah dah, pakai baju ni, dalam 5 minit depa sampai!”


Hiasan semata mata

(Huh, apa kejadah pakai baju kebaya raya tahun lepas, hello)

“Ha???????? Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa akak tak mau kawen, tak mauuuuuuuuuuuu!”


Menjerit sekuat hati.







Prapppppppppppppppppppppppppppppp!








Kedebukkkkkkkkkkkkkkkkk!



Sumber: Google
Ecehh, konon konon, kronologi laa..


Okeh, ni memang bukan aku! Betoll :P


Mata aku terbukak, aduh sakit siot. Aku jatuh katil, ok fine! Bengong, macam mana la kan boleh jatuh.Adik lelaki aku lari datang bukak pintu bilik. Ok, dia gelak macam orang gila! Rasa macam nak bagi kaki saja kan.




“Ohh mama, saya mahu kawen, kawen dengan siapa…*sambung sendiri, aku dah tak ingat*




Okeh, tak habis habis aku kena bahan dengan adik aku yang siot tu satu hari nih. Sabar atiqah sabar.. Grr.



 Nasib baik mimpi, kalau tak memang aku meraung sakan la kan, gila punya mimpi. Aduh. Nasib baik mama aku di alam reality bukan macam ni. Gila kentang la, kena paksa kawen!  Mintak simpang malaikat 44!




p/s: Kalau kena paksa kawen dengan fahrin ahmad, i sanggup. kehkeh

2 comments:

bintang itu cantik said...

eyyyyuuuu...plishh laa...HAHAHAHA
kawen ngn org blik dr Jepun tuh...kkihkihkih...

serious, i ske part yg gedebuk!jtuh katil..kahkahkah..hadoyyy..pent gelakkn..hahaha

p/s:mlm sok mimpi lg..ne taw mimpi kawen ngn fahrin ahmad kowt..hihihi

cita2...=>

thumb up!

hernameisatiqah said...

Hahahahahahahahahahahahaha.





Tak mau dah. Sakit belakang den jatuh semalam pon tak habis lagi.


kahkahkah




Nak try? Meh sini i bagi petua.